De Viermarken, Enschede
Zorgboerderij 'Passiflorahoeve', Harskamp
An 't Haog, Rijkevoort De Walsert
Boerderij Gouda, Gouda
Kwekerij 'De Sleutelbloem'., Noorden
Zorgboerderij 'De Ruimte', Dalfsen

Verslag Dragon Boat Challenge 2004

Op zorgboerderij Moed en Vertrouwen in Spijkenisse is de mini motormaaier één van de populairste middelen om mee te werken. Dankzij de schenking van de Dragon Boat Challenge heeft de zorgboerderij niet alleen deze grasmaaier, maar ook een tuinkas en nieuw meubilair voor in de kantine kunnen aanschaffen. Dankzij de kas is de productie van de groente omhoog gegaan. Het is leuk voor de hulpboeren om te zien dat wat zij met zorg hebben gekweekt ook goed verkocht wordt! Een warm bedankje van deze hulpboeren.
 
In Zouterwoude is het sponsorgeld eveneens goed besteed. Op de zorgboerderij van John en Paulien van Rijn is er een omheining om de geitenwei gebouwd met een sluisje erin. “Het is heerlijk dat de geiten niet meer kunnen ontsnappen,” aldus één van de medewerkers. De hulpboeren kunnen nu zelfstandig de geitenwei in. Verder is er een tandem en een robuuste tuinset gekocht voor de hulpboeren. Heel erg bedankt namens iedereen van deze zorgboerderij.
 
De Alblas Hoeve in Oud Alblas heeft de zorgboerderij voor een gedeelte verbouwd. Daardoor is het mogelijk geworden om te logeren op de boerderij. Ook zijn er een wc en een douche gebouwd in de stal voor de hulpboeren. Met de aanpassingen hebben zij een betere basis voor het verlenen van de dagbesteding en weekendopvang . De hulpboeren hebben met strenge ogen bekeken of alles verliep zoals beloofd. Ze zijn erg tevreden met het resultaat en willen de sponsors hartelijk bedanken.
 
Op Boerderij aan de groene Weg in Berkenwoude hebben zij met het geschonken geld een tuinhuis geplaatst. Dit tuinhuis wordt gebruikt als kantine en bovendien worden er de boerderijproducten verwerkt door de zorgvragers. Ook is de boerderij bezig met de bouw van een terras/boothuis. De hulpboeren kunnen dan tussen de middag een kanotochtje maken. Hartelijk dank namens alle mensen van Boerderij aan de groene Weg voor deze prachtige cadeaus.
 
Zorgboerderij de Hafakker in Noordwijkerhout had op het verlanglijstje een koelkast staan. Deze koelkast wordt gebruikt voor de groenten te bewaren die de hulpboeren s’ochtends van het land halen. Een andere wens was om het aantal dieren op de zorgboerderij uit te breiden. Met het sponsorgeld hebben zij twee kippenhokken gekocht. Een paar hulpboeren krijgen hun eigen koppeltje kippen om voor te zorgen en de hokken netjes te houden. Elke dag worden de nieuwe aanwinsten van de zorgboerderij met veel plezier gebruikt.
 
De zorgboerderij van de familie de Jong in Lexmond ontvangt één tot twee ouderen per dag. Van de schenking van de Dragon Boat Challenge is een fijne relaxstoel voor de zorgvragers gekocht. De mensen kunnen er lekker in zitten en veilig in slaap vallen zonder het gevaar dat ze van de stoel afrollen. Ook zijn er van het sponsorgeld een groentetuin en een tuinkas aangelegd. Met de kas erbij kunnen zij ook in de winter actief bezig zijn. Hartelijk dank namens de hulpboeren en familie De Jong.
 
Al jaren stond het vernieuwen van de melkschuur op de investeringslijst van Boerderij Gouda. Te laag, lekkend en wegrottend. Met de schenking van de Dragon Boat Challenge konden zij dan toch aan de slag! Na de nodige procedures met vergunningen was het uiteindelijk toch voor elkaar en staat er nu een nieuwe melkschuur. Alle (hulp)boeren zijn zich zeer bewust dat zonder deze prachtige gift dit er wellicht nooit gekomen was. Voor hun is een droom werkelijkheid geworden. Bedankt!
 
Met de overige 20.000 euro is het mede mogelijk gemaakt om het boek ‘Een ploeg van goud’ te realiseren. Dit boek is geschreven vanuit het cliëntperspectief. Het bevat twaalf hartverwarmende ervaringsverhalen van zorgvragers over deze bijzonder plek op het platteland. ‘Een ploeg van goud’ ligt sinds september in de boekhandel.

<<< terug