Miklath, Enter
'De Doornhof', Rockanje
Kwekerij 'De Sleutelbloem'., Noorden
Zorgboerderij Berne Wille, Tzum
Stichting Zorgboerderij de Mare, Westervelde
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Home            

Symposium 28 augustus ‘Transformeren in de zorg doe je samen!

 
 
De middag biedt twee sprekers, Frank Pieters van Verdraaide Organisaties en Ingrid Windmeijer van het Rijnlands Model. En tussendoor is zorgt theater Kamak voor beweging en vermaak. Na afloop is er een uitgebreid broodjes buffet waar volop ruimte is om na te praten en te netwerken. Beide sprekers zullen ingaan op hoe het ‘anders’ kan binnen de zorg, en binnen de onderlinge samenwerking in die zorg. Ter inspiratie en om de mensen aan het denken te zetten. U kunt zich aanmelden via info@zorgboerenoverijssel.nl omdat dit vraagstuk niet alleen in Overijssel, verwachten we veel aanmeldingen!

Verdraaide Organisaties
De mythe van de beheersbaarheid
 
De wereld om ons heen stelt allerlei eisen aan ons als het gaat om de kwaliteit van zorg en de verantwoording daar omheen. Dat maakt dat je soms in een spagaat terecht komt over wat je zou willen voor de cliënt/bewoner en wat je moet van ‘het systeem’. Stel jij je ook wel eens de vraag: “Wat is hiervan de bedoeling?” Hoe ga je om met deze spanning tussen het echt goed helpen van de cliënt en alle afspraken, regels en werkwijzen die er ook zijn? Wat was ook weer ‘de bedoeling’ van de transitie binnen het sociale domein? Hoe kunnen we het samen anders doen? In de workshop zal Frank Pieters met allerlei filmpjes en anekdotes dit gedachtengoed laten zien en gaat hij met jullie op zoek naar wat je daar in de praktijk mee kunt.
Een interactief uur met een mix tussen eyeopeners, zelfreflectie, humor en stof tot nadenken.


Rijnlands Gedachtengoed
Eenvoudig organiseren van mensgerichte zorg

Ingrid Windmeijer, verpleegkundige en procesbegeleider, zal vanuit het Rijnlands gedachtegoed insteken op de uitdagingen van de zorgsector. Het Rijnlandse gedachtegoed is gestoeld op de 3VI: vertrouwen, vakmanschap, verbinding en inspiratie. Het is een reactie op de Angelsaksische manier van organiseren: top down, rationalisatie van processen en de nadruk op geld en controle. (3CI: commanderen, controle, communicatie en informatie).

« terug